موسسه توسعه فناوری و نوآوری شریف با حمایت مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان اقدام به برگزاری نشست ارائه نیازهای فناورانه و معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه معدن به صورت حضوری و آنلاین نموده است.
با توجه به اهمیت موضوع نوآوری و توسعه فناوری در کشور و در راستای پاسخگویی، تسهیل و بومیسازی رفع نیازهای فناورانه صنایع، رویداد نوآوری های حوزه معدن با هدف استفاده از الگوی هم آفرینی و برقراری ارتباط موثر بین فناوران، شرکت های دانشبنیان، کارخانجات فرآوری مواد معدنی و صنایع فولادی که دارای چالش های فناوری در حوزه های مختلف هستند، برگزار می گردد.
معادن زیرزمینی یکی از مهمترین منابع ارزشمند و نهفته ایران است. بررسی آمارهای ارائه شده در بخش معدن نشان می دهد علیرغم این که کشور ایران از نظر حجم ذخایر معدنی شرایط بسیار مطلوبی را دارا میباشد ولی میزان تولیدات معدنی تنها 6/0 درصد از تولید ناخالص ملی را تشکیل داده است. در واقع کشورمان با دارا بودن 68 نوع ماده معدنی، 37 میلیارد تن ذخایر قطعی و 57 میلیارد تن ذخایر بالقوه، حدود 7 درصد از ذخایر معدنی جهان را در اختیار دارد. بدین ترتیب در حال حاضر کشور ایران از نظر تنوع مواد معدنی رتبه دهم و از نظر میزان ذخایر معدنی رتبه چهاردهم را در بین کشورهای جهان در اختیار دارد. البته از آنجایی که عمق فعالیت های اکتشافی در کشور در مقایسه با کشورهای پیشرو معدنی بسیار اندک است، بهطور قطع درصورت توسعه فعالیتهای اکتشافی و توجه به اکتشافات عمیق، با افزایش میزان ذخایر مواد معدنی کشور، دستیابی به جایگاه بالاتر دور از ذهن نیست. لذا رونق زیستبوم نوآوری و فناوری در حوزه معدن، گامی ارزشمند است که میتواند شکوفایی ظرفیتهای نهفته با کمک نیروی انسانی خلاق و مولد را به ارمغان آورد. بخش معدن میتواند با ایجاد اشتغال مولد و ایجاد ارزش افزوده به یکی از موتورهای پیشران در اقتصاد کشور تبدیل شده و کشور را از اقتصاد تک محصولی نجات دهد.
اهداف و برنامه ها
هدف 1: رفع نیازهای فناورانه و توسعه فناوری در حوزه معدن
برنامه: شناسایی نیازهای دارای اولویت و گلوگاهی صنایع معدنی به منظور شبکه سازی و رفع نیازها و توسعه فناوری در صنایع با اتکا به توان شرکت های دانش بنیان، فناور، صنعتی و مراکز علمی و پژوهشی
اقدام: آن دسته از شرکت ها یا سازمان های مورد هدف این نشست از جمله صنایع فولادی، معدنی و فرآوری می توانند اولویت های پژوهشی، صنعتی و فرصت های سرمایه گذاری خود را به دبیرخانه رویداد اعلام نمایند. سپس نیازها و فرصت های سرمایه گذاری دریافت شده، در اختیار شرکت های دانش بنیان و توانمند قرار خواهد گرفت.
هدف 2: توسعه بازار محصولات شرکت های دانش بنیان، فناور و مراکز علمی و پژوهشی
برنامه: شناسایی، مستندسازی و ارائه راهکارهای فناورانه و نوآورانه به صنایع معدنی که پس از انجام تست، صنعتی سازی و بهره برداری عملیاتی منجر به رفع نیاز، توسعه فناوری، کاهش وابستگی به خارج و در نهایت کاهش هزینه های فرآیندی و تولید خواهد شد.
اقدام: آن دسته از شرکت های دانش بنیان، فناور و صنعتی توانمند که دارای دانش فنی و محصول در زمینه معدن هستند و متقاضی معرفی محصول یا خدمات خود به صنایع هدف این نشست می باشند، لازم است درخواست خود را به دبیرخانه رویداد ارسال نمایند.
هدف 3: تامین سرمایه و سرمایه گذاری در توسعه قراردادهای شرکت های دانش بنیان در حوزه معدن
برنامه: شناسایی و تدوین طرح تامین سرمایه قراردادهای دانش بنیان جهت جذب سرمایه و تسهیل گری در سرمایه گذاری صندوق های جسورانه، پژوهش و فناوری و سرمایه گذاری به منظور افزایش مشارکت و ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و فناور
اقدام: آن دسته از شرکت های دانش بنیان و فناور که دارای قرارداد یا سفارش تولید در حال حاضر هستند ولی به دلیل مشکلات تامین سرمایه امکان تولید و ارائه خدمات برای آنها میسر نمی باشد، می توانند درخواست خود را به انضمام طرح اقتصادی جهت تامین سرمایه و ارائه به سرمایه گذار به دبیرخانه رویداد ارسال نمایند.
هدف 4: رفع موانع تولید و چگونگی ارتباط شرکت های دانش بنیان با صنایع معدنی
برنامه: شناسایی و مستندسازی موانع و علل به وجود آمده در تفاهم نامه ها و قراردادهای فی مابین شرکت های دانش بنیان و صنایع بزرگ معدنی که منجر به عدم همکاری طرفین گردیده است و تعیین برنامه بهبود به منظور پیگیری و ارائه راهکار جهت حصول نتیجه در قراردادها
اقدام: آن دسته از شرکت های دانش بنیان و فناور که دارای قرارداد یا تفاهم نامه با صنایع بزرگ معدنی هستند و به دلیل عدم همکاری صنایع، توافق آنها اجرا نشده است می توانند با هدف رفع موانع تولید و توسعه اقتصاد دانش بنیان، درخواست خود را به انضمام قرارداد یا تفاهم نامه به دبیرخانه رویداد ارسال نمایند.
صنایع هدف
- صنایع معدنی
- صنایع فولادی
- صنایع فرآوری حوزه معدن
- صنایع شیمیایی
محورهای رویداد
- مدیریت آب و انرژی در صنایع معدنی
- تحول دیجیتال و هوشمندسازی صنایع معدنی
- توسعه فناوری های حوزه (اکتشاف، استخراج و فرآوری) صنایع معدنی
- بازیابی باطله ها و پسماندهای معدنی
- ساخت و تعمیر قطعات و ماشین آلات معدنی
- تولید مواد شیمیایی پرکاربرد در حوزه معدن
رویکردها
- معرفی آخرین فرصت های سرمایه گذاری در حوزه معدن
- شناسایی موانع و پیگیری رفع چالش های جاری و پیش رو صنایع
- شناسایی نیازهای گلوگاهی و شبکه سازی در جهت رفع آنها با تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان
- شناسایی و مستندسازی ابزارهای تسهیل گری در بهم رسانی صنایع بزرگ و شرکت های دانش بنیان اعم از مشاوره حقوقی، ارزش گذاری، تامین سرمایه و …