فراخوان دریافت طرح
در زمینه فرآوری آب پنیر

شرح مساله

آب پنير به عنوان يكي از فرآورده هاي جانبي فرآوري شير، مايع زرد رنگي است كه پس از تهيه پنير به دست مي آيد. 40  تا 90 % ويتامين هاي محلول در شير وارد آب پنير مي شود. در طي سال ها ، روش هاي سنتي مصرف آب پنير شامل برگرداندن آب پنير به كشاورزان و دامداران جهت آبیاری مزارع، خوراک دام و طیور يا تخليـه آن بـه صورت پساب معمـول بـوده و آلودگی محیط زیست را به دنبال داشته است . تأثير آلودگي آب پنير را مي توان چنين بيان كرد كه ميزان اكسيژن مورد تقاضـاي بيولـوژيكي ( BOD ) براي تجزيه يك ليتر آب پنير معادل BOD فاضلابي است كه در طي 24 ساعت توسط يـك نفر توليد مي شود . این بـه روشني نشان مي دهد كه تجزيه بيولوژيكي مواد جامد آب پنير غير ممكن است، يك راه حل باقي مي مانـد كـه بازيابي مواد جامد است، از این رو استفاده از مواد جامد آب پنير توجه زيادي را به خود معطوف كرده است .تاکنون راهکارهایی همچون بهینه سازی فرمولاسیون برخی محصولات لبنی با استفاده از آب پنیر، تولید انواع پودر آب پنیر ( معمولی، دمینرال و پرمیت )، لاکتوز، WPC و WPI  برای حل این بحران ارائه شده است، حال آنچه این نیاز بازار و صنعت را اهمیت بالاتری می بخشد گستردگی محصولات جانبی این پساب غنی و پرارزش در صنایع غذایی، دارویی و بسته بندی می باشد.از این رو دستیابی به فناوری برخی از این محصولات که در حال حاضر وارداتی می باشند و یا حتی مشابه خارجی نیز ندارند و همچنین توسعه فناوری محصولاتی که تاکنون در این زمینه بررسی و تولید شده اند، مؤسسه شریف را بر ایجاد بستری مناسب برای یافتن راهکاری نوین و عملیاتی با موضوع « دریافت طرح در زمینه فرآوری آب پنیر» واداشته است. کلیه علاقه مندان می توانند در این چالش شرکت کنند و به ارائه راهکارهای نوآورانه خود بپردازند.

وضعیت :

در حال دریافت پروپوزال و

انجام تست های صنعتی

حوزه های مرتبط :
  • غذایی
  • مکمل های غذایی و دارویی
  • بسته بندی
  • داروسازی
شرایط همکاری :

قابل مذاکره

مهلت ارسال پروپوزال :

99/5/15

نحوه ارسال پروپوزال :

proposal@shariftto.ir